Ervaring met Champix

Profiel van Marije

Ervaring met Champix

Tue 30 December 2008 16:55 - Blog

Hoi,

Mij werd gevraagd naar mijn ervaring met Champix en omdat hier meer mensen lezen zet ik het maar hier.

Het was bij mij niet zo dat ik vanzelf op dag 10 gestopt ben. Wel had ik na een paar dagen zoiets van ik zou wel eens een lekkere peuk lusten. Ze smaken anders en 'doen' minder. Na die 10 dagen ben ik zoals jullie weten gestopt en waar ik vroeger al met 8 uur stoppen (tot dan toe mijn maximum) het bankstel door de ruit wilde gooien heb ik met Champix betrekkelijk weinig last van wat voor ontwenningsverschijnselen ook gehad.

Blijft natuurlijk het gevoel dat je een peuk wilt maar daar kan denk ik geen enkele pil iets aan veranderen. Toch......als ik met Champix van 40 sigaretten naar 0 kan moet het werken. Dat merkte ik ook de keren dat ik weer begonnen ben. Altijd nadat ik een paar dagen niet geslikt had wegens omstandigheden.

Ik vind dat er één groot maar aan Champix zit en dat is dat het stoppen te makkelijk gaat. Je denkt te makkelijk ik neem er een paar en dan stop ik weer. Wat ik dus ook zoals jullie weten gedaan heb. Na cold-turkey laat je dat wel uit je hoofd heb ik me laten vertellen. Daarbij is het natuurlijk onvoorstelbaar duur, zeker als je bij afbouwen steeds weer de fout in gaat. Reden waarom ik nu Tabex besteld heb en vandaag ontvangen heb. Als mijn Champix op is ga ik daarop over is de bedoeling.

Wordt vervolgd;-)

Advertentie
6 reacties
  • Fyme
  • Lid
  • 2134 react.
  op 30 December 2008 om 17:58

  Nou Marije ik hoop dat het nu ook voor jou gaat lukken met Tabex. Ik zelf ben nu na tig keer gestopt en begonnen te zijn nu dan wel succesvol gestopt met Tabex. Hoewel je dan ook nog wel de strijd van de ontwenningsverschijnselen aan moet.
  Wens je heel veel succes toe en ben benieuwd hoe het jou straks af gaat
  Wens je alvast een heel mooi en gezond en rookvrij 2009 toe :wink:

  • Gestopt
  • 2622 dagen
 1. op 30 December 2008 om 18:19

  Ik vind het allemaal zo interessant, maar vraag me af hoe lang je dat moet blijven slikken nadat je gestopt bent?
  Ik ben zo'n koude kalkoen type hihi en inderdaad, die afkick verschijnselen wil ik NOOIT meer meemaken hihi.. :grin:

  • Gestopt
  • 2670 dagen
 2. op 30 December 2008 om 19:48

  Kom op Marije, je komt er wel! Ik ben trouwens nu voor tweede keer cold turkey gestopt. Zolang er wat tijd overheen gaat.. ;) Maar ik was de eerste keer 3.5 maand gestopt en ook door omstandigheden weer begonnen. Nou dat zou ik zo kunnen noemen maar na valpartijtje met de fiets en gekeusde ribben voelde ik me zo zielig dat toen mijn buurjongen langs kwam met peuken ik het niet kon laten. Dus meer zelfmedelijden, ook omstandigheden daar niet van ;)

  Ik zit nu op dag 9 en gaat voor mijn gevoel wel wat beter. Maar omdat ik 's avonds thuis me echt te pletter rookte.. valt niet mee om die hele suffe gewoonte opzij te zetten.

  Het besef van hoe raar je eigenlijk bezig bent als je rookt helpt mij nog het meest momenteel. En dat is besef wat door de DVD van Allen Carr wel duidelijk werd gemaakt op grappige wijze.

  Maar Marije, je komt er wel en ookal is het na de 5e keer... doorzetten!! Het is namelijk ook erg naar om steeds maar weer het gevoel te hebben dat het weer niet gelukt hebt. Naja, ligt aan je persoonlijkheid, mij boeide het destijds niet zo. Maar zou me nu al meer doen omdat er nu door mij ook al 2 andere collega's gestopt zijn ;) Dus dan sms je elkaar een beetje of loop je elkaar op te fokken.

  Hoe dan ook, SUCCES!!! :grin:

  • Gestopt
  • 2607 dagen
 3. op 5 January 2009 om 14:13

  Marije hoe waren je feestagen... Mijne vielen ongeveer samen met het stoppen. Door het gebruik van Champix. Nu gaat het goed, maar wat gebeurt er na een maand of twee/drie. De huisarts zei dat ik drie maanden moest slikken om er vanaf te blijven. Het wordt toch niet onderdrukt.Die verlangens die dan weer op kunnen spelen. :?: De verlangens gaan gewoon weg. Dus na een aantal maanden zou ik niets moeten voelen. Toch?? Hopenlijk gaat het met jou nog steeds goed.Tot schrijfs. Jolande

  • Roker
  • 2466 dagen geleden
 4. op 7 January 2009 om 16:29

  Bijna een maand ...de beste wensen voor 2009
  grt Debora

  • Gestopt
  • 1456 dagen
 5. op 17 January 2009 om 16:10

  Hier reeageer ik graag ff op: ik heb talloze pogingen gedaan te stoppen met pleisters en faalde. Ik was een zware roker. Cold-turkey bracht ik er niks meer vanaf.
  Daarom nu gebruik ik champix en wat mij zo motiveerde is dat de verslaving ontkracht wordt; je kan wel roken maar schiet er niks mee op. Voordeel vind ik ook dat je na 48 uur zonder nicotine in je bloed zit en (ik) het wel uit mijn hoofd laat dat te grabbel te gooien ik ben in al die jaren eigenlijk nooit echt nicotine vrij geweest.
  En ja je MOET gemotiveerd zijn. En dat je makkelijker er wel een opsteekt dat heb ik niet: ik slik medicijnen en allebei 'is not done' voor mij ik heb er weken naar toegwerkt en medicijnen afgebouwd om champix te kunnen starten. Dat ga ik niet wegggoien. :mrgreen:

  • Gestopt
  • 2522 dagen
Reageren

Om deze actie uit te voeren moet je eerst inloggen of een gratis account registreren